Külföld

2012.11.16. 09:48

Heves légicsapások a Gázai övezetben (videóval)

Gázaváros - Az izraeli légierő heves légicsapásokat mért ismét péntek reggel a Gázai övezetre, rakéták hullottak a terület székhelyére, Gázavárosra is.

LiveInfo

A palesztin belügyminisztérium szóvivője szerint péntekre virradóra 130 berepülést hajtottak végre az izraeli harci gépek, és reggeli órákban is több tucat támadást intéztek a palesztin enkláve ellen. Szemtanúk szerint a legújabb légicsapásokban megsemmisült a palesztin fegyveresek egyik gyakorlóterepe. A gázai mentőszolgálat szerint az izraeli támadásokban eddig 19 palesztin halt meg, köztük sok gyerek, a sebesültek száma pedig meghaladja a 230-at.

Az izraeli hadsereg közölte péntek reggel, hogy a harmadik napja tartó hadműveletben eddig 466 légicsapást mért az övezetre, a palesztinok pedig 280 rakétát lőttek ki onnan Izrael területére. Közülük 131-et megsemmisített a Vaskupola nevű légvédelmi rendszer. Éjfél óta 11 rakétatámadás érte Izraelt.

Videó (a reklám után indul):

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!