Külföld

2012.04.24. 16:41

Hollande 54 százalékkal megnyeri a francia elnökválasztást?

Az első fordulóban élen végzett Francois Hollande továbbra is a francia elnökválasztás esélyese: a szocialista jelöltnek 54 százalékos győzelmet jelez előre egy kedden nyilvánosságra hozott felmérés.

MTI

A jelenlegi államfő, a konzervatív Nicolas Sarkozy a szavazatok 46 százalékára számíthat.

Az OpinionWay közvélemény-kutatóintézet felmérése - amely hétfőn és kedden készült - megerősítette az első forduló előtt készített előrejelzéseket, s arra utal, hogy változatlanok az erőviszonyok a két tábor között. A megkérdezetteknek 15 százaléka nem nyilvánított véleményt.

Hollande egyébként számíthat a negyedik helyen végzett radikális baloldali Jean-Luc Mélenchon (11 százalék) szavazóinak 91, a centrista Francois Bayrou (9 százalék) táborának 36 százalékára. Ezen kívül a szélsőjobboldali Marine Le Pen (18 százalék) szavazóinak 27 százaléka is rá fog szavazni május 6-án.

Nicolas Sarkozyt választja majd a Le Pen-tábor 47 százaléka, Jean-Luc Mélenchontól csak két százalék vándorol át a konzervatív államfőhöz, a centrista Bayrou-tól pedig 41 százalék.

A felmérés szerint tartózkodni fog majd Mélenchon szavazóinak 7, Bayrou táborának 23, valamint Marine Pen híveinek 26 százaléka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!