Külföld

2017.03.08. 14:06

Orvosnak öltöztek, majd megtámadtak egy kórházat az Iszlám Állam katonái

Legalább 30 halottja van annak a támadásnak, ami Kabul legnagyobb katonai kórházában történt.

A támadók gépfegyverekkel és gránátokkal felszerelve rohamozták meg a kórházat, miután kirobbantották annak kapuját. A támadás során mind a dolgozókra, mind a betegekre tüzet nyitottak - írja a BBC.

Az akciónak, amit az Iszlám Állam vállalt magára, hosszas harcok után a kórházba érkező kommandósak vetettek véget, akik mind a négyüket lelőtték. A 30 halálos áldozaton túl további 50 szenvedett súlyos sérüléseket.

Ashraf Ghani elnök az esettel kapcsolatban elmondta, hogy a támadás mindenféle emberi értéket széttaposott, hiszen a kórházak a világ összes vallásának szemében védettek bármiféle terror ellen.

Forrás: TOLOnews

A támadás helyi idő szerint reggel 9 órakor kezdődött. A kórház egyik dolgozója, aki később sikeresen kimenekült az épületből, fehér köpenyes embereket látott, akik gondolkodás nélkül tüzet nyitottak mindenkire. Ekkor került fel az egyik ápoló Facebook oldalára a következő bejegyzés: "Támadók vannak az épületben, imádkozzatok értünk!".

Hat órával az akció kezdete után hivatalosan is bejelentették, hogy a kórházba érkező kommandósok megölték a támadókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!