Külföld

2010.09.29. 06:03

Kárpótlást fizet egy német iskola a megrontott fiataloknak

Berlin - Több hónap hallgatás után egy német iskola vezetősége úgy döntött, hogy kárpótlást fizet azoknak a személyeknek, akiket iskolaéveik alatt tanáraik, nevelőik megrontottak, szexuálisan zaklattak.

MTI

A hesseni Heppenheimben lévő Odenwaldschule igazgatóságának szóvivője kedden bejelentette: hatszámjegyű összeget ajánlanak fel a mintegy ötven áldozatnak. A pénzt még ebben az évben kifizetik nekik. A Frankfurter Rundschau értesülése szerint mintegy százezer eurós összegről van szó, egy-egy személyre ebből körülbelül 2000 euró esne.
   
Az esetekre, amelyek a 60-as évek és a 90-es évek eleje között történtek, idén márciusban derült fény. Az iskola korábbi igazgatója, az időközben elhunyt Gerold Becker levélben ismerte be, hogy 17 fiú sérelmére követett el szexuális visszaélést. Elismerte bűnösségét, és bocsánatot kért a sértettektől.
   
Az Odenwaldschule júliusban közölte, hogy pénzalapot hoz létre az áldozatoknak fizetendő kárpótlás céljából, ám konkrét összeget akkor nem nevezett meg.
   
A megrontási esetek hét elszenvedőjét képviselő ügyvéd kevesli a kilátásba helyezett összeget. Thorsten Kahl állítása szerint a fejenkénti 2000 euró még megbízóinak terápiás kiadásait sem fedezi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!