Külföld

2009.06.18. 07:35

Kényszerleszállás miatt lepleztek le egy fegyverszállítmányt Nigériában

Nairobi,Kano - Nagy mennyiségű, csempészett fegyverre bukkantak a nigériai hatóságok egy ukrán teherszállító repülőgépen, amely műszaki hiba miatt kényszerleszállást hajtott végre az afrikai országban - írta csütörtökön a This Day című nigériai napilap internetes kiadásában.

MTI

A repülőgép úti célja egyes források szerint Egyenlítői-Guinea volt, de technikai okok miatt szerdán kénytelen volt megszakítani útját a kanói nemzetközi repülőtéren Nigéria északi részén.
    
A hatóságok a gép ellenőrzése során 18, gránátokat és lőszereket tartalmazó ládát találtak a járműben. A repülőgép személyzetének két tagját és két másik külföldit őrizetbe vettek.
    
A kőolajban gazdag Egyenlítői-Guineát 1979 óta Teodoro Obiang Nguema Mbasogo elnök irányítja. 2004-ben külföldi zsoldosok kísérelték meg - sikertelenül - megdönteni a hatalmát, legutóbb pedig idén februárban érte fegyveres támadás az elnöki palotát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!