Külföld

2010.12.04. 13:31

Kényszerleszállást hajtott végre egy utasszállító gép a moszkvai Domogyedovo repülőtéren

Kényszerleszállást hajtott végre a Dagesztáni Légitársaság utasszállító repülőgépe szombaton a moszkvai Domogyedovo repülőtéren; első hivatalos közlések szerint két ember meghalt, a sérültek száma 40, de a legtöbben mindössze zúzódásokat szenvedtek.

MTI

Domogyedovo zavartalanul működik, a két kifutópálya közül átállították a forgalmat a másodikra. 

A Tu-154-es típusú gép a moszkvai Vnukovo légikikötőből indult és a dagesztáni Mahacskalába tartott. Egyelőre nem tudni pontosan, hányan tartózkodtak a repülőgépen, de az utasok száma 1080 körül volt, a személyzet pedig különböző források szerint 7-9 tagból állt.
A felszállás után azonban a gép mindhárom hajtóműve felmondta a szolgálatot, ha nem is egyszerre, és a személyzet úgy határozott, hogy egy másik moszkvai repülőtéren, Domogyedovón száll le. Az előzetes értesülések szerint az utasszállító túlfutott a leszállópályán és akadálynak ütközött. Megsérült a gép törzse, de tűz nem keletkezett - mondták a katasztrófavédelem illetékesei.


Rendőrségi források szerint ugyanakkor a géptest súlyosan megsérült és kettétört.
A repülőgép földet érése után nem sokkal már egész stáb dolgozott a helyszínen, köztük pszichológusok, akik lélektani elsősegélyben részesítik a rászorulókat. A légügyi hatóság szakértőkből és nyomozókból álló csoportja is útnak indult, de az első jelentősebb idei hó okozta közlekedési problémák miatt egy órával a baleset után még dugóban állt, akárcsak a 20 mentőautó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!