Külföld

2010.09.13. 11:06

Lady Gaga nyolc díjat kapott

Lady Gaga lett a vasárnapi MTV Video Music Awards díjátadó ceremónia koronázatlan királynője: összesen nyolc díjat kapott a Los Angeles-i gálán.

MTI

"Annyira izgultam, hogy csalódást okozok a rajongóimnak" - mondta könnyek között az extravagáns popénekesnő, aki a díjak zömét - köztük az év legjobb zenei videójáért járót - Bad Romance című klipjével nyerte el. 

Lady Gaga, eredeti nevén Stefani Germanotta szokás szerint már megjelenésével is magára irányította a figyelmet: három ruhát viselt az est folyamán, de mind közül a nyers hússzeletekből komponált "ruhaköltemény" volt a legmegrázóbb, amelyet kékesen fénylő hosszú fehér hajára csapott ugyancsak húscafatokból készült fejdísz és húsból kötözött magas szárú cipők tettek teljessé.

A 24 éves New York-i énekesnő a legjobb női klip, a legjobb popklip, a legjobb táncos video, a koreográfia, a rendezés és a vágás díját is begyűjtötte. Ezen felül a Telephone című, Beyoncéval forgatott klipért kiérdemelte a legjobb közös munkáért járó elismerést is.

Az ezüstösen csillogó, Holdra lépő űrhajóst mintázó díj történetében 1987-ben Peter Gabriel állította be a rekordot: a brit rockzenész kilenc szobrot kapott Sledgehammer című klipjéért. Gaga a norvég a-ha együttes sikerét ismételte meg, amely 1986-ban vehetett át nyolc díjat.

Lady Gagán kívül egyedül Eminem tudott duplázni: a Not Afraid című számmal gyűjtött be két elismerést: a legjobb férfi klip és a legjobb hip-hop klip kategóriában. 

"Egy kanadai kisvárosból jövök, és sohasem gondoltam volna, hogy ide jutok" - hálálkodott a 16 esztendős tinibálvány, Justin Bieber, aki a Baby című dallal az év legjobb új előadója lett. 

A legjobb rockvideó díját a színész Jared Leto 30 Seconds to Mars együttese vehette át a Kings and Queens című számért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!