Külföld

2010.03.14. 05:25

Lefejezett holttestek: drogháború Mexikóban

Mexikóváros - Több mint kéttucat ember halt meg Mexikó csendes-óceáni partvidékén, Guerrero államban szombaton drogkartellekkel vívott összecsapásokban.

MTI

A legsúlyosabb lövöldözés Ajuchitlan del Progreso városában, Acapulcótól 160 kilométerre északra volt, ahol - mint arról Valentín Díaz, Guerrero állam bűnügyi rendőrségének vezetője beszámolt - egy katonai járőr összetűzött drogkereskedőkkel. Itt egy katona és tíz fegyveres vesztette életét. Guerrero államban a "La Familia" klán uralja a drogüzletet.

Acapulcóban négy lefejezett holtestet találtak - a kábítószer-kereskedők végzik így ki áldozataikat - továbbá egy agyonlőtt embert a városközpontban.

Acapulco közelében, Tuncingóban ismeretlen fegyveresek öt járőröző rendőrt lőttek le szombatra virradóra. Három szitává lőtt holttestet is találtak a környéken.

Chiapas államban egy gépkocsiban robbant kézigránát: egy ember meghalt, egy másik megsebesült. A rendőrség feltételezése szerint a Zetas drogkartellhez tartozó férfiak egy rendőrőrs ellen akartak támadást elkövetni, s a kézigránát véletlenül robbant a járműben.

A kartellháborúnak már 15 ezernél több halottja van a latin-amerikai országban Felipe Calderón elnök 2006-os hivatalba lépése óta, dacára annak, hogy több mint 50 ezer katonával erősítették meg a rendőrséget a kartellek elleni harcra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!