Külföld

2017.03.30. 11:00

Újabb rossz hír a londoni magyaroknak

Csütörtökön hivatalosan is kezdetét veszi a Brexit, ez pedig nem jó hír a légitársaságoknak.

Nem lehet majd szabadon repkedni az EU és Nagy-Britannia között, mivel a britek kiesnek a " Nyitott égbolt" megállapodásból, ami a légiközlekedést hivatott liberalizálni és ami lehetővé teszi, hogy az európai légitársaságok bármelyik két EU-n belüli város között szabadon indítsanak járatokat.

Ezt követően Nagy-Britanniának bilaterális megállapodásokra lesz szüksége az európai országokkal, hogy a légitársaságok a brit és az európai városok között közlekedhessenek - írja a portfolio.hu.

Előfordulhat, hogy egyáltalán nem lesznek repülőjáratok egy ideig az EU és Nagy-Britannia között 2019 márciusa után. Ahhoz, hogy a légitársaságok össze tudják rakni a 2019 nyári menetrendjüket, 2018 közepéig meg kell lenniük a kormány bilaterális megállapodásainak az egyes országokkal arról, hogy mely légitársaság hová és hány járatot indíthat.

Ennek hiányában nem tudnak majd tervezni a légitársaságok, így a bizonytalanság miatt kénytelenek lennének a brit járatokat felfüggeszteni - írja a portfolio.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!