Külföld

2011.04.26. 05:46

Líbia: erős robbanások Tripoliban, a Kadhafi-erőket visszaverték Miszrátánál

Tripoli, Miszráta - Öt erőteljes robbanás rázta meg hétfő este a líbiai fővárost, amely az elmúlt napokban a NATO heves légicsapásainak célpontjává vált.

MTI

Tripoli keleti, Ain Zara kerületének egyik lakosa három erős robbanásról, majd azt követően a magasba csapó lángokról és füstoszlopról számolt be az AFP francia hírügynökségnek.
Ugyanezen kerület egy másik lakosa valamivel később két további detonációról adott hírt.
   
Az al-Dzsamahiríja televízió a NATO-ra utalva közölte, hogy a "gyarmatosító keresztes agresszor" polgári és katonai célpontokat támadott. A televízió katonai forrásra hivatkozva hozzátette, hogy a légicsapások áldozatokat is követeltek, de számukat nem közölte.
   
A líbiai főváros múlt péntek óta a NATO intenzív légicsapásainak célpontja.
   
A líbiai kormányellenes lázadók hétfőn közölték, hogy kiverték a Moammer Kadhafi líbiai vezetőhöz hű erőket a két hónapja ostromlott Miszráta városából. A felkelők csapatainak több parancsnoka kijelentette, a kormányerők visszavonultak a városból és jelenleg Miszráta elővárosaiban állomásoznak. Miszráta legnagyobb kórházának egyik orvosa elmondta, hogy a városban hétfőn kilenc ember meghalt, további negyven pedig megsebesült robbanásokban; vasárnap 27, szombaton pedig 28 halálos áldozata volt a miszrátai detonációknak, harcoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!