Külföld

2011.04.27. 09:26

Líbia: heves harcok Nálút város ellenőrzéséért

Bejrút - A Moammer Kadhafi líbiai vezetőhöz hű erők támadást indítottak a nyugat-líbiai Nálút város ellen, hogy helyreállítsák ellenőrzésüket a Tunéziával határos település felett.

MTI

A harcokban, amelyekről szerdán számolt be az orosz Itar-TASZSZ hírügynökség forrás megjelölése nélkül, mintegy 50 kormánykatona meghalt. A NATO légiereje megtámadott egy, a városba tartó, aknavetőkkel felszerelt katonai gépkocsioszlopot.
   
Folytatódnak a harcok Dzsebel-el-Garbi hegyvidéki területen is, ahol  a február 17-én kezdődött népfelkeléshez csatlakozott berber törzsek harcolnak a kormányerők ellen.
   
Összecsapások híréről érkeztek jelentések ez-Zintan, Jafran és el-Kala települések környékéről is. A felkelők ezekről a helyekről fenyegetik a Miszrátát ostromló kormányerők ellátási vonalait. Miszráta az ország harmadik legnagyobb városa, mintegy 200 kilométerre keletre fekszik Tripolitól. Itt továbbra is heves harcok dúlnak, a kormányerők messze hordó lövegeket vetettek be és igyekeznek betörni a kikötőbe.
   
A keleti front egy másik szakaszán, Brega olajvárosnál a kormánycsapatok védvonalat építenek ki. A városba elitegységek háromezer katonáját vezényelték, hogy megvédjék a felkelőktől.

Címkék#harc#Líbia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!