Külföld

2009.08.24. 09:25

Massát az Egyesült Államokban kezelik

Sao Paulo - Egy amerikai specialista az Egyesült Államokban folytatja a kezelését Felipe Massának, aki július 25-én, a Forma-1-es Magyar Nagydíj időmérőjén szenvedett életveszélyes sérülést.

MTI

A nemzetközi tekintélynek örvendő dr. Steve Olvey Miamiban fogadja a Ferrari brazil pilótáját.

A kezelés várhatóan csak két vagy három napot vesz igénybe, ezt követően Massa Sao Paulóban folytatja a rehabilitációt. A versenyző bízik abban, hogy az október 18-i, hazájában sorra kerülő GP-futamon már szerepelhet.

Massának felettébb jól esett, hogy honfitársa, Rubens Barrichello neki ajánlotta a vasárnapi, valenciai Európa Nagydíjon aratott győzelmét. Barrichello a "Felipe, mielőbbi viszontlátásra a pályán" szöveget ragasztotta fel a fejvédőjére.

A Ferrari pilótája éppen a Barrichello autójáról lerepülő acélrúgótól szenvedett fejsérülést a Hungaroringen, majd kocsijával 190 km/órás sebességgel a gumifalnak csapódott. Mogyoródról koponyatöréssel szállították Budapestre, az Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) Papp Károly utcai intézményének intenzív osztályára, ahol még aznap megoperálták. A 28 esztendős versenyzőt augusztus 3-án engedték haza, az óta otthon gyógyul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!