Külföld

2009.08.05. 11:39

Megfenyegették! Nicolas Sarkozy puskagolyós levelet kapott

Párizs - Nagy kaliberű vadásztöltényt tartalmazó levelet küldtek Nicolas Sarkozy francia elnöknek, a küldeményt biztonsági szolgálata bontotta fel - közölték szerdán az ügyhöz közel álló források.

MTI

Egy igazságügyi forrás szerint a levél "az első jelek alapján hasonlít a korábbi küldeményekhez", amelyekkel az utóbbi hónapokban fenyegették meg az államfőt és több más francia politikai vezetőt. 

Egy sor, "A 34-es sejt harcosai" aláírású és lövedékekkel "bélelt" levelet küldtek Sarkozynak, a kormány tagjainak és különböző jobboldali politikusoknak már 2007 végén és 2008 elején.
    
2008 elején Montpellier-ben őrizetbe vettek és kihallgattak egy férfit, munkanélküli informatikust és tartalékos katonát, de azután elengedték. 

A most elfogott küldeményt is Montpellier-ben adták fel, és szerzője elsősorban az UMP jobboldali kormánypárt "régi gárdáját" támadta, "balesettel" fenyegetve meg őket. 

Hasonló levelet kapott Raymond Couderc béziers-i UMP-szenátor és polgármester is.
    
Az üggyel a terrorelhárító szolgálatok foglalkoznak. A halállal fenyegető levelek küldői Franciaországban három évig terjedő börtönre és 45 ezer euró pénzbüntetésre számíthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!