Külföld

2011.07.27. 05:44

Megsérültek: pokolgép robbant ENSZ-katonák konvoja mellett

Bejrút - Hat francia ENSZ-katona megsebesült kedd este Dél-Libanonban, a Földközi-tenger partján fekvő Szidón közelében, miután pokolgép robbant a konvojuk mellett - közölte a világszervezet dél-libanoni missziója (UNIFIL).

MTI

A robbanószerkezetet az út szélén helyezték el, és távirányítással hozták működésbe. Az egyik katonának megégett az arca, és egy repesz súlyosan megsebezte a szemét. Egy másiknak is a szeme sérült meg - közölték kórházi forrásból.
   
Alain Juppé francia külügyminiszter élesen elítélte a merényletet, és fölszólította a libanoni hatóságokat, tegyenek meg mindent azért, hogy a felelősöket bíróság elé állítsák.
   
Május végén egy hasonló robbantásban hat olasz katona sebesült meg Szidónban, közülük ketten súlyosan.
   
Az UNIFIL kéksisakosai 1978 óta szolgálnak Libanon déli, Izraellel szomszédos részén. A békefenntartó műveletben jelenleg 34 ország vesz részt összesen 13 ezer katonával. A misszión belül a három legnagyobb kontingens az olasz (2500 katona), a német (2400 katona) és a francia (2000 katona).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!