Külföld

2009.05.09. 11:46

Megtámadták a magyar katonákat Afganisztánban

Rátámadtak Afganisztánban szolgáló magyar katonákra helyi ellenállók, magyar idő szerint szombaton délelőtt fél tíz körül, ám a járőröző magyarok visszaverték a támadást és közülük senki nem sérült meg - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs és toborzó főosztálya az MTI-t.

Szausev Xénia

A kézifegyverekkel felszerelt ellenállók lesállásból támadtak rá a Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport (PRT) egyik összekötő csoportjára, amikor felelősségi területén útvonal-felderítő járőrfeladatot hajtott végre Pol-e Khomritól északra körülbelül 40 kilométerre - írta közleményében a minisztérium.
A járőr viszonozta a tüzet, a támadást visszaverte, majd visszavonult a táborba. A közlemény szerint a járőrcsoport katonái az előírásoknak megfelelően jártak el.
A Honvédelmi Minisztérium közölte: a támadás során személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett, a katonák biztonságban vannak.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!