Külföld

2012.05.23. 14:59

Mervyn, a vak szerelő (videó)

Az „öreg Merv” két évtizede veszette el látását, de munkakedve megmaradt.

LiveInfo

Mervyn Ploger 31 éve minden nap felkel és szorgalmasan javítja az ausztráliai Windorah lakóinak járműveit. Mervyn cukorbetegség miatt vakult meg, de azt mondja, ez nem adott okot arra, hogy ne keljen fel ugyanúgy minden nap és végezze dolgát. Kezében egy olajos ronggyal és felvértezve humorával az öreg Merv azt mondja, az élet rosszabb is lehetne. Windorahban egy kis töltőállomáson dolgozik, ő maga felel mindenért: elvégzi a szükséges javításokat, segít tankolni és kiszolgálja a boltocska vásárlóit.

A városnak összesen 70 lakója van, de Mervyn boltja sokkal nagyobb forgalmat bonyolít le, köszönhetően a férfi hírnevének ezrek jönnek a városka kis töltőállomására, hogy találkozhassanak Mervvel. Merv viccesen csak annyit mond erre, „minden ügyfél kap 12 percet, hogy megcsodálhasson engem”. Mervyn nemrég ünnepelte hetvenedik születésnapját, azt mondja, száz éves koráig még dolgozik, aztán nyugdíjba megy.

Videó:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!