Külföld

2011.07.27. 15:05

Mexikóban kiskorú bérgyilkost ítéltek el

Mexikóban három év börtönbüntetést szabtak ki szerdán egy kiskorú bérgyilkosra, aki a vallomása szerint négy embert lefejezett.

MTI

A "Dagi" gúnynevű, amerikai állampolgárságú Edgar Jiménez Lugo még csak 14 éves, de amint elmondta, már 11 éves korában bűnöző életmódra kényszerítették kábítószer-csempészek. Tavaly decemberben fogták el Morelos államban, amikor a lánytestvérével együtt haza akart szökni a kaliforniai San Diegóba, ahol a szüleik élnek.

A bíróság szervezett bűnözésért, emberölésért, kizárólag katonai használatra szolgáló fegyver viseléséért, emberrablásért, és kábítószer birtoklásáért mondta ki az ítéletet, amely csak azért három év, mert kiskorúra ennél súlyosabbat nem lehet kiszabni Morelosban.

A Dagi akkor vált hírhedtté, amikor tavaly novemberben az internetre felkerült egy videofelvétel, amelyen tinédzserek ripacskodtak holttestek és fegyverek társaságában. Jiménez bevallotta, hogy a bandaháborúk során egyszer négy fiatalt fejezett le kábítószer hatása alatt. A holttesteket aztán elrettentésül fellógatták egy hídra a főváros közelében lévő Cuarnavacában.

A fiú a Cartel del Pacifico Sur (dél-csendes-óceáni kartell) nevű bűnszövetséghez tartozott. A per során az ügyvédje egyetlen bizonyítékot vagy tanút sem tudott felsorakoztatni a védelmében. Mivel a vizsgálati fogságot beszámítják a büntetésébe, két és fél év múlva kiszabadulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!