Külföld

2009.08.25. 10:50

Michael Jacksonról neveznének el egy New York-i metróállomást

New York - Michael Jackson emlékét New Yorkban is megőriznék: az egyik városi tanácsos az énekesről nevezné el azt a metróállomást, ahol Jackson - Martin Scorsese rendezésében - a Bad című sláger videoklipjét forgatta 1987-ben.

MTI

A demokrata párti Letitia James szeretné meggyőzni a város kiterjedt földalatti közlekedésének kezelőit, hogy a brooklyni Hoyt-Schermerhorn megálló ezentúl viselje a június 25-én elhunyt művész nevét.

A Hoyt és a Schermerhorn utcák kereszteződésében lévő megállóban forgatták a Bad című sláger nagy sikerű klipjét, amelyben egy banda arról akar meggyőzni egy fiatal srácot - a Jackson által alakított Darylt -, hogy ugyanolyan rossz mint ők. A nyolcvanas évek végén az énekes rendkívüli népszerűséget ért el a "rosszfiú" témával, ami nagy hatással volt a fekete közösségre. Daryl karaktere olyan fiatal volt, aki a gettóból kiszakadva magániskolába került, de visszacsöppen régi környezetébe, ahol más normák uralkodnak.

"Az, hogy Michael Jackson eljött erre az állomásra és előadta a Moonwalkot, nagyon fontos volt nemcsak Brooklyn, hanem egész New York számára a nyolcvanas években" - méltatta a klip jelentőségét Letitia James. A 18 perces Bad rövidfilmben a feltörekvő Wesley Snipes is játszott, ő alakította Mini Maxet, a bandavezért.

A tanácsos szerint az állomás átkeresztelése hozzájárulhatna ahhoz, hogy ne felejtsék el az énekest. A közlekedési hatóság ugyanakkor egyelőre hallgatásba burkolózik a kezdeményezéssel kapcsolatban.

Letitia James ötletének megvalósulását nehezíti, hogy a New York-i metrómegállókat a könnyebb tájékozódás miatt az utcanevekről nevezik el, és egy állomás sincs, amely egy meghatározott személy után kapta volna a nevét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!