Külföld

2009.04.02. 10:41

Netezés munkaidőben? A főnök se szólhat!

Ausztrália - Egy ausztrál tanulmány szerint a munkaidőben történő internetes szörfözés 9 százalékkal növeli az alkalmazottak termelékenységét.

nincs nev

Brent Coker, a Melbourne Egyetemen végzett tanulmány szerzője szerint a "munkahelyi szabadidős böngészés" segít a koncentrálásban. Ha munka közben tartunk egy kis szünetet, például ha szórakozásból netezünk, akkor az pihenteti az elmét, így az egész napi koncentráció jobb lesz, ami magasabb produktivitáshoz vezet. 

A 300 dolgozóval végzett tanulmány szerint az emberek 70 százaléka szörfözik munka közben. A legnépszerűbb elfoglaltság a hírportálok olvasgatása, az online játékok, és videók nézegetése a YouTube-on. 

A vállalatok eközben milliókat költenek arra, hogy különböző szoftverekkel blokkolják az alkalmazottaik videónézegetését, online vásárlását, vagy a közösségi oldalak használatát. 

Coker tanulmánya azonban csak a mérsékelten böngésző embereket, vagy azokat vizsgálta, akik csak a munkaidejük 20 százalékában online-ak, az internetfüggőket nem - írja a Daily Mail. 

Ohioi Egyetemen is arra jutottak, hogy a munkahelyi szörfölés nem egyenértékű a lazsálással.
Kelly Garrett, az egyetem kommunikációval foglalkozó professzora, a kutatás egyik szerzője úgy véli, az emberek azért neteznek munka közben, hogy így teremtsenek egyensúlyt munkájuk és magánéletük között. A tanulmány még bizonyos oldalak tiltását sem ajánlja, mivel növelheti a munkahelyi elégedetlenséget és visszavetheti a produktivitást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!