Külföld

2009.07.02. 08:56

Nőtt az észak-olaszországi vonatbaleset halálos áldozatainak száma

Viareggio - Tizennyolcra emelkedett csütörtökre virradóra a viareggiói vonatszerencsétlenség halálos áldozatainak száma.

MTI

Kora reggel egy súlyos sérült meghalt a carrarai kórházban - jelentette az ANSA olasz hírügynökség.
    
A marokkói származású férfi a balesetkor egész testén súlyos égési sérüléseket szenvedett. Előző nap két kisgyermek halt bele égési sérüléseibe. 
    
Hivatalos adatok szerint huszonnyolc súlyos sérültet ápolnak az észak-olaszországi kórházakban, közöttük húsznak az állapota továbbra is válságos. Egyes sérültek testfelületének több mint 90 százaléka megégett.
    
Több embert továbbra is az eltűntek között tartanak számon, emiatt attól tartanak, hogy tovább emelkedik a halálos áldozatok száma.
    
A tűzoltók csütörtök reggel bejelentették, hogy befejezték a földgáz kiszivattyúzását a szerelvény többi 13 tartálykocsijából. Olasz vasúti illetékesek szerint várhatóan 24 órán belül megindul Viareggióban a vonatközlekedés. 
    
A nyugat-toscanai üdülőhely szívében álló pályaudvaron keddre virradóra egy tehervonat kisiklott, majd két, cseppfolyós földgázzal feltöltött tartálykocsija kigyulladt és felrobbant. 

A robbanás hatalmas tüzet és rombolást okozott. Két épület összeomlott, öt másik megrongálódott, és a lángok átterjedtek a belvárosi pályaudvarral szomszédos utca házaira és az ott parkoló autókra.
     
Szakértők feltételezik, hogy az egyik vagon tengelytörése okozta a szörnyű katasztrófát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!