Külföld

2009.05.27. 13:34

Nyers fókaszívet kóstolt Kanada főkormányzója

Ottawa - Az inuit eszkimók iránti szolidaritás jegyeként egy frissen megölt fóka szívét fogyasztotta el nyersen Michaelle Jean kanadai főkormányzó; a királynő hatalmának gyakorlója maga vágta ki az állat szervét, amelynek ízét a szusihoz hasonlította.

Szausev Xénia

A Kanada északi részén található Nunavut territórium Rankin Inlet nevű településére ellátogató főkormányzó több száz őslakos szeme láttára hajtotta végre a politikusok számára nem mindennapi műveletet. Michaelle Jean korábban védelmébe vette az inuit eszkimók hagyományokra épülő fókavadászatát. Az Európai Unió ugyanakkor importtilalmat hirdetett meg minden olyan árucikkel szemben, amelynek elkészítéséhez fókák húsát vagy bőrét használják fel. A tilalom 2010-ben lép hatályba.

Bár a fókavadászat tilalma alól az inuitok kivételt képeznek, ennek ellenére az eszkimók attól tartanak, hogy a korlátozások negatív hatással lehetnek életkörülményeikre.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!