Külföld

2009.10.06. 02:04

Olvasási világrekord-kísérlet gyerekekkel

Budapest - Ugyanazon a napon ugyanazt a könyvet olvassák fel szerte a világon kisgyerekek százezreinek csütörtökön - a szervező FasTracKids képességfejlesztő központ egyrészt ezzel szeretné megdönteni a tavalyi világrekordot, másrészt felkelteni a kicsik könyvek iránti érdeklődését és szeretetét.

MTI

Budapesten október 8-án délelőtt 10 és 11,valamint délután 5 és 6 óra között várják a meséket szerető ifjú világrekordereket a FasTracKids központban (III. kerület, Tavasz u. 3). A gyermekbarát környezetben, kellemes hangulatban, modern technológiai eszközökkel felszerelt helyszínen a közös olvasás mellett közös kézműves játékok, beszélgetések színesítik az ingyenesen látogatható eseményt. Minden résztevő ajándék oklevelet is kap.
   
A program 2006-ban indult Amerikából, Jumpstart - Olvass a rekordért névvel. Célja az volt, hogy felhívja a figyelmet az olvasás fontosságára, és a könyvek szeretetére már egészen kisgyermek kortól. A kezdeményezés igen nagy sikert aratott a tengerentúlon, így a szervezők világméretekben rendezték meg a rákövetkező évi rendezvényt, bízva a minél több résztvevőben és a program sikerében.
   
A közös, világméretű felolvasással a szervezők az olvasás népszerűségének csökkenésére, a rossz olvasási statisztikákra, illetve a korai gyermekkori fejlesztés során a szülők és intézmények felelősségére szeretnék felhívni a figyelmet. Ilyen irányú céljaikat, programjaikat és terveiket a www.fastrackids.hu honlapjukon is ismertetik a hazai szervezők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!