Külföld

2009.12.08. 15:11

Örökbe fogadható gyerekek internetes adatbázisát hozták létre Ukrajnában

Ukrajna - Létrehozói szerint a Nemet az árvaságra! címmel indult, örökbefogadást támogató országos internetes portál célja az, hogy amennyire csak lehetséges, lerövidítse azt az időt, amely alatt örökbefogadó családokhoz kerülhetnek a szülők nélkül nevelkedő gyermekek.

MTI

Nem kevésbé fontos, hogy a  maga nemében első ilyen jellegű adatbázis révén minél több ukrán adoptálhasson árvákat, mivel a kicsiket korábban főként külföldiek fogadták örökbe - írta kedden a Szegodnya című ukrán napilap online kiadása.

A beszámoló szerint a december 1-jétől működő honlap kereső rendszerével régiók, születési év és nem szerint kereshetők az örökbefogadásra várók. Minden egyes gyerek  személyi aktájában” megtekinthető a fényképe és a róla készült videofelvétel, amely a lap szerint azonnal elemi erővel hat a kereső személyre.

Az adatbázisban egyelőre az örökbefogadásra váró gyerekek kevesebb mint fele található meg, de a lista napról napra bővül. Ukrajnában a 2009. január 1-jei állapotok szerint 31 ezer volt az örökbe fogadható gyerekek száma.

Az ukrán milliárdos Rinat Ahmetov alapítványa, az örökbefogadási és gyermekjogvédő állami hivatal, valamint a Magnólia országos jótékonysági szervezet által létrehozott és működtetett internetes portál és a Nemet az árvaságra! projekt hivatalos bemutatója szerdán lesz a donyecki Donbasz Aréna stadionban, a Sahtar-Metalurg labdarúgó mérkőzésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!