Külföld

2012.04.13. 13:29

Ötszörös gyilkosság Szkopje mellett

Ötszörös gyilkosság történt a macedón főváros közelében - közölte péntek reggel a helyi rendőrség.

MTI

A B92 belgrádi rádió-televízió által idézett reggeli tájékoztató arról szólt, hogy öt fiatalt gyilkoltak meg Szkopje mellett, a holttesteket péntekre virradóra találták meg. A legfrissebb hírek négy, húszas éveiben járó férfiről szólnak, illetve az ötödik áldozat egy 45 év körüli helybéli férfi. A rendőrség más részleteket egyelőre nem közölt, s az áldozatok nemzetiségét sem hozta nyilvánosságra, de a helyi lakosság azt feltételezi, hogy macedónokról van szó.

A holttesteket a macedón fővárost elkerülő gyűrű mellett, egy mestersége tónál találták meg horgászok. A fiatalok valószínűlég csütörtök délután horgásztak ott.

A macedón média szerint a négy fiatalt feltehetően felsorakoztatták a gyilkosság előtt, vagyis "szabályos kivégzés" történt. Az idősebb áldozat fivére azt mondta a rendőrök szavait idézve, hogy a gyilkosok ismerhették a négy fiatalt, testvérének pedig vélhetően azért kellett meghalnia, mert szemtanúja volt a vérfagyasztó bűnténynek.

A bűnügy hírére két közeli falu, Smiljkovic és Cresevo lakói tiltakozásul lezárták a tó melletti főutat, illetve útzárral követelték a tettesek mielőbbi felkutatását annak a falunak - Radisani - a lakói is, ahova a meggyilkolt fiatalok valók. Egyes tiltakozók azt állították, hogy a macedón fiatalokat albánok ölték meg, s ez újabb etnikai villongásokat robbanthat ki. Az eset mindenesetre komoly indulatokat gerjesztett az országban, ahol ilyen brutális bűntényre eleddig nem volt példa.

A rendőrség részleteket továbbra sem közöl a történtekről, s nem erősítette meg a híradásokban megjelent információkat sem. Lezárták a környéket, és rendőrség folytatja a helyszínelést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!