Külföld

2010.05.04. 16:44

Overdose mégsem versenyez vasárnap

A korábbi tervekkel ellentétben mégsem indul vasárnap a Berlin melletti Hoppegartenben Overdose, a veretlen ötéves telivér.

MTI

Mikóczy Zoltán tulajdonos kedden a német fővárosból arról tájékoztatta a PannoniaOverdose.hu-t, hogy a menedzsment a ló utolsó felkészítő munkáját megtekintve és kiértékelve úgy döntött, nem indul a versenyen. Indoklása szerint a ló felkészítése még nem tart ott, hogy felelősségteljesen vállalni lehessen az indulását.

A vasárnapi 1000 méteres futamba eleve úgy nevezték Overdose-t, hogy bármikor visszaléptethessék, ezért is választottak számára egy kisebb felkészítő viadalt. A lóversenyzés világában nem ritka a felhozó versenyek lemondása, hiszen azokba akkor nevezik a lovakat, amikor a felkészítésük még javában tart, és általában csak a verseny időpontjához közeledve dől el, valóban elindulnak-e rajtuk.

Az eddigi pályafutása során 12 versenyt nyert ló tavaly áprilisban savós patairha-gyulladásban betegedett meg, azóta nem versenyzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!