Külföld

2009.12.15. 16:05

Polanski filmje is indul az Arany Medvéért

Berlin - Roman Polanski The Ghost Writer című filmje is indul a februári Berlinale versenyprogramjában - jelentették be kedden a nemzetközi fesztivál szervezői.

MTI

Polanskit jelenleg házi őrizetben tartják svájci üdülőjében, amíg kiadatási eljárása zajlik. Az Egyesült Államokban akarják bíróság elé állítani a liliomtiprásért, amit három évtizede követett el.
   
Az Oscar-díjas filmrendezőt szeptemberben tartóztatták le Zürichben, amikor még folytak a film utómunkálatai. Ha a produkcióval el is készül a munkát lehetővé tévő házi őrizetnek köszönhetően, az bizonyosra vehető, hogy a február 11. és 21. között zajló Berlinalén nem jelenhet meg személyesen.
   
A The Ghost Writer című politikai thriller főszerepét Pierce Brosnan alakítja. Volt kormányfőt játszik, aki bértollnok (Ewan McGregor) segítségével írja memoárjait.
   
A fesztivál szervezőinek tájékoztatása szerint Berlinben vetítik majd - igaz versenyen kívül - Martin Scorsese Shutter Island című filmjét is, amelynek fő szerepeiben Leonardo DiCaprio és Ben Kingsley látható.
   
A 26 versenyfilm között lesz a Bal című török, a Der Rauber című osztrák, a My Name is Khan című indiai, a Na Patu című boszniai és a Shekarchi című német-iráni film. Az Arany Medvéért induló többi produkció címét januárban közlik majd - mondták a szervezők.
   
A Berlinale 60. évfordulóját ünnepli a februári fesztiválon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!