Külföld

2016.10.25. 19:19

Porig rombolták a migránstábort

Calais – A földdel teszik egyelővé a Dzsungel néven elhíresült menekülttábort Észak-Franciaországban, Calais mellett. A migránsok egy része Németországba kerülhet.

Forgács Ádám

A francia hatóság közreműködésével a második napon, kedden folytatták a menekülttábor lebontását és annak kiürítését Calais-ban – számolt be a Der Spiegel internetes verziója. Több mint 2000 rendőr ellenőrzi a Dzsungel megsemmisítését. A Franciaország legnagyobb nyomornegyedeként emlegetett táborban a legzsúfoltabb időszakban 10 ezer ember élt.

A portál szerint a bontásban részt vevő munkások kedden kisebb incidensek árán eltávolították az üres sátrakat, amelyek eddig ideiglenes menedékként szolgáltak a hatalmas táborban a menekülteknek. A legtöbben Afganisztánból, Etiópiából, Eritreából és Szudánból érkeztek Calais-ba, abban a reményben, hogy a csatornán át elérjék az Egyesült Királyságot.

A munkások kedden a törmelék eltávolításán dolgoztak, az akció kritikusai ugyanakkor megfogalmazták: a régióban nagyon hamar egy újabb, hasonló illegális tábor jöhet létre. A Pas-de-Calais prefektúra szóvivője a Spiegel szerint kis, könnyű gépeket használtak a bontás során, nehogy valaki megsérüljön buldózerek alkalmazása miatt.

A kiürítés a hatóságok szerint egy hétig tart majd.

A Reinische Post kedden azt írta: a calais-i menekülttábor több száz lakója kerülhet Németországba, mivel ott vették őket nyilvántartásba.

Forrás: www.spiegel.de

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!