Külföld

2012.03.26. 06:31

Rakonczay kikötött Antiguán

Kikötött Antigua szigetén Rakonczay Gábor, aki kenujával átszelte az Atlanti-óceánt. A hírről a Szólóvitorlázás Facebook-oldal számolt be, Rakonczay feleségére hivatkozva.

Napló Online

"Amikor felborult, a kenu fejjel lefelé stabillá vált, a tőkesúly fölfelé állt és a víz a szellőzőn keresztül ömlött befelé. A hajó annyira megtelt vízzel, hogy csak körülbelül 10 centiméternyire látszott ki a vízből. Gábornak egy nagy hullám segítségével sikerült visszabillentenie a hajót, aztán két napig küzdött azzal, hogy egyenesben tartsa és hátulról kapja a hullámokat, nehogy megint felboruljon." - nyilatkozta az MTI-nek Rakonczay Viktória, a sportember felesége.

Korábban a Napló-online is beszámolt róla, hogy Rakonczay a világon elsőként akart egyedül kenuval átkelni az Atlanti-óceánon,  de egy borulás után megszakadt vele a kapcsolat, több mint egy hónapja nem lehetett elérni. Az Atlanti-óceánon hajózó Szeremley Huba a hír hallatán módosította útvonalát, ezzel lehetőséget adva arra, hogy összefusson a nyílt vízen a kenussal.

Rakonczay a tervezett 80 nap helyett 60 nap alatt teljesítette a távot Vitéz nevű kenujával, melyet Fa Nándor tervezett és épített.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!