Külföld

2009.10.06. 17:21

Salzburgban forgat filmet Tom Cruise és Cameron Diaz

Salzburg - Salzburgban forgatja legújabb akció-thrillerjét Tom Cruise és Cameron Diaz amerikai filmszínész; decemberben három héten keresztül dolgoznak az osztrák városban.

MTI

A kedden tartott salzburgi sajtótájékoztatón a 20th Century Fox képviselő elmondták, hogy Ausztria mellett Bostonban, Sevillában és Hawaiin is forgatják majd a Wichita-projekt címet kapott kémtörténet egyes fejezeteit. A rendező James Mangold, A nyughatatlan című mozi készítője lesz.
   
Salzburg városa és a tartomány 300 ezer euróval támogatja a filmforgatást. Az illetékesek szerint ez a pénzösszeg kifizetődik majd a forgatások miatt fellendülő turizmussal.
   
Tom Cruise egy kiapadhatatlan energiaforrások után kutató kémet játszik majd, aki egy vakrandi során beleszeret a Diaz által játszott nőbe. A történet egy kontinenseken átívelő road movie-ban teljesedik ki. Salzburg óvárosának tetőin számos üldözési jelenet forgatását tervezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!