Külföld

2011.11.24. 18:47

Szexuálisan zaklattak egy újságírónőt egyiptomi biztonsági emberek

Magyarázat nélkül fél napra őrizetbe vettek, s közben szexuálisan zaklattak és megvertek egy egyiptomi újságírónőt a kairói biztonsági erők szerda éjjel - jelentette csütörtökön a The Guardian című brit napilap internetes oldala.

MTI

Mona Eltahawy csütörtökön twitteres bejegyzésekben tárta a nyilvánosság elé, hogy 12 órán át tartotta fogva az egyiptomi belügyminisztérium és a katonai titkosszolgálat, azt követően, hogy tudósított az elmúlt napok kairói tüntetéseiről.
   
Mint írta, szexuálisan zaklatta őt öt-hat biztonsági ember, és órákon át be volt kötve a szeme, míg végül egy bocsánatkéréssel szabadon engedték. Arra már nem adtak magyarázatot, hogy miért vették őrizetbe. "Az elmúlt 12 óra fájdalmas és szürreális volt, de tudom, hogy sokkal simábban megúsztam, mint más egyiptomi" - írta Eltahawy, akinek a bántalmazások következtében eltört az egyik karja.
   
A kairói amerikai nagykövetség egyik illetékese a The Guardiannek nyilatkozva elmondta: Eltahawy őrizetbe vétele "nagyon aggasztó", és a képviselet amerikai tisztségviselői meg fogják keresni az ügyben az egyiptomi hatóságokat.
   
A 44 éves Eltahawy New Yorkban élő szabadúszó újságírónő, akinek írásait rendszeresen közli többek között a The Guardian, a The Washington Post és az International Herald Tribune, korábban pedig a Reuters brit hírügynökség közel-keleti tudósítójaként dolgozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!