Külföld

2009.07.09. 14:42

Terrorista csoportot lepleztek le - A Szuezi-csatornán áthaladó hajók elleni támadásokra készültek

Kairó - Az Egyiptomban leleplezett csoport tagjai az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettől tanulták el a pokolgépek készítésének fortélyait, az anyagi hátteret részben rablásból, részben pedig külföldön tevékenykedő iszlám karitatív szervezetektől kapott adományokból biztosították.

MTI

Az észak-afrikai ország belügyminisztériumának csütörtöki közlése szerint a sejt palesztin vezetőjét és 24 egyiptomi - többségében mérnök és technikus - bűntársát letartóztatták. Lehetséges célpontjaik között olajvezetékek is voltak. 

A nemrégiben létrejött csoport tagjai azt tervezték, hogy mobiltelefonok segítségével hoznak működésbe olyan robbanószerkezeteket, amelyeket a  csatornát átszelő  hajók ellen vetettek volna be. Emellett az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet milicistáival dzsihádista weboldalakon kommunikálva elsajátították az autóba rejthető pokolgépek készítését is - mutatott rá a tárca közleménye.

Az őrizetbe vettek bevallották, hogy készülő akcióikhoz az anyagi hátteret részben külföldön tevékenykedő iszlám karitatív szervezetektől kapott adományokból  biztosították, de egyszer kiraboltak egy ékszerüzletet is, amelynek kopt keresztény tulajdonosát meggyilkolták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!