Külföld

2010.02.23. 06:35

Tüntetést szerveznek a magyar anyanyelv szabad használatért Révkomáromban

Pozsony - A révkomáromi egyetemisták tüntetést szerveznek a szabad anyanyelvhasználatért, hogy kifejezzék nemtetszésüket a jelenleg zajló folyamatok ellen, melyek látható célja a magyar nyelv háttérbe szorítása, elnyomása és értéktelenné tétele. Ezt nem szabad hagyni! - olvasható a tüntetésre szóló felhívásban.

MTI

"Igenis törekednünk kell arra, hogy aki magyar, az az is maradjon!" - hangsúlyozzák a felhívásban, amelyben a Klapka térre szólították tiltakozó megmozdulásra a fiatalokat. 

Az akciót a révkomáromi Selye János Egyetem két hallgatója, Méri Tamás és Litomerický Krisztián szervezi magánszemélyként. Mint állítják: ez civil tüntetés, nincs köze a pártpolitikához. Egyrészt nem szeretnék, ha a pártpolitika rátelepedne a rendezvényre, másrészt azt is el akarják kerülni, hogy bármiféle támadás érje az egyetemet a tüntetés miatt. Az oktatási tárca a Ján Slota vezette Szlovák Nemzeti Párt felügyelete alatt áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!