Külföld

2008.09.07. 11:45

<u>Bemutatták az új metró kocsikat</u>

<b>Katowice</b> - Bemutatták az első elkészült széria-metrószerelvényt az Alstom lengyelországi üzemében. Az új metrók közül az első szerelvény októberben áll üzembe a 2-es metró vonalán, utasokat pedig várhatóan jövő februártól szállít.

nincs nev

Az új metró vezetőfülkés változata a 2-es metró vonalán, míg a vezető nélküli a 4-es metró vonalán jár majd. Az új metrók típusengedélyét még nem adta ki a magyar közlekedési hatóság, a szerelvények szállítása hat hónapot késik – közli az Index. 

A csúszás miatt a BKV mintegy hárommilliárd forint kötbért követel. Csakhogy maga a 4-es metró beruházás is csúszik, ezért az oda szánt szerelvények gyártásának átütemezését kéri a BKV. Emiatt az Alstom lép fel hasonló, hárommilliárd forintos követeléssel. Az átadáson Demszky Gábor főpolgármester elmondta, hogy még folyik a vita arról, hogy mi a csúszások oka. 

Mindenesetre keresik azt a megoldást, ami elősegítheti a megfelelő időben történő szállítást. Az esetleges kötbér összegéről nem esett szó, a részt vevő felek úgy fogalmaztak: keresni kell a kompromisszumokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!