Külföld

2008.09.10. 13:37

<u>Botrány a Paralimpián</u>

<b>Peking</b> - Megismétlik a női 5000 méteres kerekesszékes futam döntőjét, annak ellenére, hogy már kiosztották az érmeket. A versenyt azért kell pénteken újra megrendezni, mert a hétfői fináléban, száz méterrel a cél előtt az élen álló hat sportoló összeütközött és kiesett.

nincs nev

Az ütközésbe belekeveredett az előző paralimpia első három helyezettje is. A versenyt végül egy kanadai hölgy, Diane Roy nyerte, aki a másik két dobogóssal együtt az érmet is átvette.

 A szervezők azonban később úgy döntöttek, hogy törlik az eredményt, és a futamot pénteken megismétlik. Az ütközést okozó svájci Edith Hunkelert kizárták. A másik esélyes japán Tucsida Wakako újbóli indulása kórházba kerülése miatt kétséges - közli a telesport.hu.

Az eredményhirdetés megtartására úgy kerülhetett sor a Nemzetközi Paralimpia Bizottság (IPC) illetékesének elmondása alapján, hogy nem volt megfelelő a kommunikáció a technikai és az éremátadó bizottság között.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!