Külföld

2008.09.10. 11:07

<u>Brit nyugdíjas balesete a magyar fogászati klinikán</u>

<b>Nagy Britannia</b> - Több brit újság számolt be arról, hogy fogfúró került egy brit nyugdíjas torkába egy magyarországi klinikán. A 69 éves asszony azért utazott két évvel ezelőtt Magyarországra, hogy megspórolja a drága brit kezelést - a légcsövébe esett eszköz miatt azonban kórházba kellett vinni.

nincs nev

Mary Reilly azért választotta a magyar fogturizmust, mert az angliai magánorvosoknál duplájába (közel 4,5 millió forintba) került volna a beavatkozás - adta hírül az Origo. A nyugdíjas kezelése közben azonban egy kétcentis fogorvosi fúró esett a torkába, emiatt kórházba kellett vinni, ahol fél óra alatt eltávolították a műszert a légcső elágazásából.

Az érintett magyar fogászati klinika szerint ritka az ilyen eset, és nem is tartozik a szakmai mulasztások közé, hiszen az asszony egy hirtelen tüsszentés miatt lélegezte be a körülbelül két centiméteres implantológiai csavarhúzót. 

A páciensnek a vétlenség ellenére visszafizették a kezelés kifogásolt részének árát, a nő mégis bepanaszolta őket a magyar szakmai szervezeteknél. Az asszony elmondása szerint ismét vissza kellett térnie Budapestre, hogy befejezzék a fogbeültetéseit - számolt be a két évvel ezelőtti esetről több brit újság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!