Külföld

2009.11.03. 01:22

Új vírus - A guantánamói foglyokat is beoltják az új típusú influenza ellen

San Juan (Puerto Rico) - A bírálatok ellenére a guantánamói amerikai börtöntáborban terrorizmus gyanújával fogva tartott személyeket is beoltják az új típusú influenza ellen - közölte hétfőn a börtön szóvivője.

MTI

James Crabtree szerint a vakcinák várhatóan már ebben a hónapban megérkeznek, és előbb a börtönfoglárok, majd a fogvatartottak is megkapják a védőoltás.
   
A szóvivő tisztában van azzal, hogy erre "indulatos válasz" várható azoktól, akik azzal érvelnek, hogy a terroristagyanús személyeket nem kéne influenza elleni készítményekkel ellátni, amikor az amerikai polgároknak várniuk kell az oltásra a szérum hiánya miatt. Crabtree ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy az amerikai hadsereg illetékesei felelősek a fogvatartottak egészségért és gondoskodniuk kell róluk.
   
James Crabtree szerint a felszámolás alatt álló kubai börtöntáborban maradt 215 fogoly teljesen önkéntes alapon kaphatja meg a védőoltást a H1N1 vírus ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!