Külföld

2011.08.19. 08:19

Újabb csapást mért Észak-Irakra a török légierő

Újabb légicsapást hajtott végre a török légierő péntek hajnalban Észak-Irakban a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) szakadár szervezet táborai ellen - jelentette a török állami sajtó.

MTI

A szűkszavú tájékoztatás szerint a repülőgépek a Kandil-hegységben lévő PKK-táborokat támadták.

Szemtanúk szerint csütörtök éjjel legkevesebb 12 vadászgép szállt föl a délkelet-törökországi Diyarbakir melletti légitámaszpontról.

Előző nap, csütörtök hajnalban nagyszabású, összehangolt támadást hajtott végre a török haderő a kurd lázadók észak-iraki állásai ellen. A közlés szerint a tüzérség akkor 168 célpontot támadott, a légierő pedig hatvan bevetést hajtott végre a török-iraki határ térségében, valamint török területtől délre, az iraki-iráni határhoz közel fekvő Kandil-hegységben. A török biztonsági erők közlése szerint összesen 30 repülőgép támadta két hullámban a kurd légvédelmet és a lázadók rejtekhelyeit, köztük azokat a táborait, amelyekben a PKK vezetőit sejtették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!