Külföld

2009.05.22. 10:58

Újabb nyom a két éve eltűnt Madeleine ügyében

London - Egy börtönviselt brit pedofilra terelődött a gyanú a Portugáliából két éve eltűnt skót kislány, Madeleine McCain ügyében - írta pénteki számában a Daily Mirror.

Szausev Xénia

A 64 éves férfi, aki már háromszor ült fiatal lányok elleni szexuális bűncselekmények miatt, 2007 májusában egyórás autóútra lakott családjával a dél-portugáliai Praia da Luz üdülőhelytől, ahonnan a kislány nyomtalanul eltűnt. A brit újság értesülése szerint a férfi - német felesége révén - jelenleg egy németországi kórházban van, ahol daganatos betegsége miatt kezelik.

Madeleine szüleinek szóvivője, Clarence Mitchell számolt be arról, hogy a család által felfogadott detektívek "a nyomozás szempontjából érdekes személynek" tartják a brit férfit. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy ez több nyom közül csak az egyik, amelyet kivizsgálnak.

Egy brit pár találkozott két évvel ezelőtti portugáliai nyaralásán a férfival, akinek bizarr megjegyzései szöget ütöttek a fejükben. Akkoriban csak egy excentrikus csavargónak gondolták, aki feleségével és hat gyermekével vándorol egyik kempingből a másikba. Hazatérésük után tudták meg, hogy börtönviselt pedofil, akit csaknem 30 évvel korábbi szexuális bűncselekmények miatt még mindig köröz a brit rendőrség. A vészcsengő akkor szólalt meg bennük, amikor felidézték, hogy Madeleine eltűnése idején a férfi éppen azon a környéken élt. Eszükbe jutott, hogy elmesélte nekik, hogyan környékezték meg "cigány turisták" és ajánlottak pénzt kislányáért, aki a skót kislányhoz hasonlóan szőke és kék szemű volt. Mindez közvetlenül azelőtt történt, hogy Madeleine-nek nyoma veszett. Később arról is beszélt, hogy Marokkóba kell mennie a családjával egy szép haszonnal kecsegtető "üzleti útra". Valamit el akart adni, de azt nem árulta el, hogy pontosan mit.

A Madeleine eltűnését követő hónapokban többen látni vélték a kislányt az észak-afrikai országban, de ott sem akadtak nyomára.

A pár a hét elején kapcsolatba lépett a férfival, aki kérdezősködésükre határozottan állította: a kislány eltűnésének napján 50 kilométernyire volt Praia da Luztól.

A portugál rendőrség tavaly eredménytelennek nyilvánította és lezárta a nyomozást a Madeleine-ügyben. A szülők azonban nem adták fel a reményt, hogy megtalálják a kislányt, ezért eltűnésének második évfordulóján, néhány hete közzétették egy gyanúsított fantomképét és egy új számítógépes képet, amely "öregítve", hatévesen ábrázolja a kislányt.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!