Külföld

2009.06.18. 11:24

Újraindul a termelés a Chrysler hét üzemében

Detroit - Hat héttel az amerikai Chrysler autógyártó valamennyi üzemének bezárása után hét telephelyen újra megindítják a termelést.

MTI

Június végén összesen 15 ezer ember veszi fel a munkát négy amerikai, két kanadai és egy mexikói összeszerelő üzemben. Számos beszállító is újra megkezdi a termelést, majd várhatóan július végéig az összes többi Chrysler-üzemben megindul a gyártás, közölte a detroiti központú cég.

A termelés április 30-án állt le, amikor a Chrysler csődvédelmet kért. Az eljárás rohamtempóban zajlott és a múlt hétre kialakult az új tulajdonosi szerkezet; az olasz FIAT egyelőre 20 százalékot szerzett meg, és akkor veheti át az irányítást, amikor a Chrysler hitelezőinek törlesztették a tartozásokat.

A legnagyobb olasz járműipari cég és a gyártott gépkocsik száma alapján az Egyesült Államokban harmadik társaság egyesülésével a világ hatodik legnagyobb autógyára jöhet létre. A két cég 2008-ban összesen 4,5 millió gépkocsit értékesített. Sergio Marchionne, a FIAT vezetője szerint legkevesebb évi hatmillió kocsi értékesítésével lehet biztosítani az összeolvadással létrejövő társaság gazdaságos működését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!