Külföld

2008.09.13. 08:12

<u>Ráczkó Gitta és Sors Tamás bronzérmes</u>

<b>Peking</b> - <em>Sors Tamás</em> a harmadik helyen végzett a 400 méteres gyorsúszás döntőjében a pekingi Paralimpián. <em>Ráczkó Gitta</em> ugyancsak ezt a szép eredményt érte el a 100 méteres mellúszás döntőjében, így ő is bronzérmes lett.

nincs nev

A 17 éves magyar úszó, Sors Tamás végig a harmadik-negyedik helyen haladt, az utolsó 50 méteren azonban óriási hajrával megverte ausztrál riválisát és 4:20.26 perc alatt ért célba. Sors eddig egy aranyat és két bronzot nyert Pekingben, vasárnap pedig úszik még 50 m gyorson is. 

Ráczkó Gitta, a 33 éves veszprémi úszó 1:54.49 perc alatt ért célba a 100 méteres mellúszás döntőjében, bronzérmet szerezve ezzel hazánknak. Az ezüstérem volt a cél, de a harmadik hellyel is elégedett – írja a Népszabadság Online. 

Ugyanebben a sérültségi kategóriában a másik magyar döntős, Illés Fanni délelőtti eredményétől több mint egy másodperccel elmaradva (2:07.52) a nyolcadik helyen végzett. 

Kovács Ervin ismét a negyedik lett, ezúttal a 100 méteres mellúszás döntőjében. A magyar versenyző 1:44.12 perc alatt teljesítette a távot. Kovács negyedszer került be a fináléba és negyedik alkalommal lett negyedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!