Külföld

2008.09.08. 09:21

<u>Tragikus buszbaleset Horvátországban</u>

<b>Horvátország</b> - Az adriai útszakasz legsúlyosabb tragédiája történt vasárnap reggel 6 óra után, amikor egy szlovák rendszámú buszt baleset ért Horvátországban.Tizennégy ember meghalt, több mint harmincan pedig megsérültek. A tragédia oka egyelőre ismeretlen.

nincs nev

Az A1-es autópályán Split felé haladó, 49 döntően kassai idősebb embert szállító autóbusz nekihajtott az autópályát átívelő híd betonpillérének - adta hírül az Origo.

A pozsonyi külügyi szóvivő szerint a sérülteket megpróbálják hazaszállítani, hogy szlovákiai kórházakban kapjanak ellátást. 26 könnyebb sérültet vasárnap estére vitt Kassára a szlovák kormány különgépe. Kilenc sebesültet három különböző horvátországi kórházban ápolnak, hazatérésük időpontja egyelőre bizonytalan.

A súlyos baleset oka ismeretlen, de valószínűsíthető az autóbusz hátsó kerekének durrdefektje, hiszen a túlélők közül többen is hallották az ütközést megelőző pillanatokban a kerék durranásának hangját. A baleset másik lehetséges oka, hogy a volán mögött ülő gépkocsivezető elaludt. Az autóbusz egyik sofőrje szörnyethalt, a másiknak mindkét lábát amputálni kellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!