Külföld

2009.04.03. 16:58

Válaszolt Obama egy magyar diáknak, aki elárulta neki, hogy ő barack

Strasbourg - Egy magyar diáklány kérdésére is válaszolt Barack Obama amerikai elnök pénteken a strasbourgi NATO-csúcs előtt, amikor európai diákokkal találkozott. A magyar diák arról kérdezte: megbánta-e, hogy indult az elnökválasztáson.

nincs nev

A sportcsarnokbeli találkozón, amelyen mintegy 3500 diák vett részt, Obama így válaszolt: azt a veszteséget sajnálja, amely az elnöki hivatal betöltésével jár a magánélet és az ember névtelensége szempontjából. Arra a kérdésre, hogy tudja-e, hogy a keresztneve magyarul barackot jelent, csak mosolygott, és azt válaszolta, nem tudta.

Felidézte európai utazásait, amelyeken még megtehette, hogy beült egy kávéházba, megivott egy pohár bort, és közben nézte a naplementét. "Most minden időmet hotelszobákban töltöm, és biztonsági emberek vesznek körül" - mondta. 

Ez így volt már a választási kampányidőszakban is, amely alatt nagyon ritkán lehetett együtt családjával. Most, hogy már a Fehér Házban lakik, legalább közel van feleségéhez és gyerekeihez, és mindig együtt tud velük vacsorázni - tette hozzá. Mégis, "nincs nemesebb a közszolgálatnál" - jelentette ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!