Külföld

2012.02.06. 19:14

Végzett a Biblia másolásával a robot

Végzett feladatával és a teljes Bibliát lemásolta a trieri dóm előtt másoló félkarú robot. A robot tollal és tintával dolgozott, kilenc hónap alatt ötmillió betüt írt le kétezer oldalra.

MTI

A robotnak eredetileg március végén kellett volna végeznie, hogy felhívja a figyelmet az április 13-án kezdődő Szent Köntös zarándoklatra. Ezért most a négy evangéliumi könyvet újra lemásolja.

"Sosem gondoltuk volna, hogy ilyen sikeres lesz ez a művészeti projekt" - mondta Mischa Fleisch, a zarándoklat kulturális megbízottja.

A Szent Köntös zarándoklat az év egyik fő katolikus világeseménye, most először lesz látható ebben az évezredben az a köntös, amelyet a hagyomány szerint Jézus viselt a keresztere feszítése előtt. Az ereklye április 13-tól egy hónapig lesz látható Trierben, ahová a szervezők egymillió zarándokot várnak.

A köntöst általában elzárva tartják, rendszertelenül zarándoklatokat tartanak a megtekintésére. Legutóbb 1996-ban állították ki.

A bibliarobotot először 2007-ben Karlsruhében mutatták be. Azóta Sevillában lemásolta a Biblia spanyol verzióját, Portugáliában pedig a portugál változatot, de "bevetették" már Svájcban és Ausztriában is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!