Kultúra

2007.11.13. 03:29

<u>Iskolák, emlékek</u>

<b>Ajka, Balatonfüred, Veszprém</b> - Lapunkban nemrégen ismertettük Laczkó András irodalomtörténész Írók és iskolák III. című kötetét, amelynek készül a folytatása.

Kellei György

Az első három kötet rendkívül nagy sikert aratott az irodalmat kedvelő olvasók és a diákok körében, különösen a tájirodalommal foglalkozó általános iskolai szakkörök dolgozták fel eredményesen Laczkó András köteteinek anyagát. A szerző elsősorban a vidéki alkotók életét mutatja be interjúköteteiben, s közben neves írókat és költőket is kérdez iskoláikról, jelenkori közérzetükről; megyénkből például Cséby Gézával, Géczi Jánossal, Szapudi Andrással, Matyikó Sebestyén Józseffel beszélgetett. A negyedik kötet anyaga is összeállt, a tervek szerint jövőre jelenik meg a válogatás, amelyben helyet kap három megyei költő: a balatonfüredi Gaál Antal, az ajkai Reviczky Krisztina és a veszprémi Tungli M. Klára. Mindhárman többkötetes szerzők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!