Kultúra

2008.04.25. 02:27

<u>Vígságok, balgaságok</u>

<b>Veszprém</b> - A Mindhalálig Beatles című koncertelőadást láthatja a közönség május 5-én (hétfőn) este hét órakor a veszprémi Petőfi Színházban.

Mátyus Tamás

A vendégelőadásban Mikó István, Forgács Péter, Győri Péter és Incze József kelti életre a legendás együttes dalait. Négy különleges színművész teszi élővé a világ legismertebb zenekarának dalait. 

A Mindhalálig Beatles című előadás hosszú sikersorozatot ért meg a Thália Színházban, a bemutatója immár húsz esztendeje volt. Az előadás zenei anyagából, a Beatles együttes legszebb dalaiból összeállított koncerttel már mintegy ezer alkalommal lépett fel az egykori előadás négy főszereplője. 

A Mindhalálig Beatles koncertváltozatában Mikó István, Forgács Péter, Győri Péter és Incze József ismét magára ölti a legendás csapat tagjainak - John Lennon (ritmusgitár), Paul McCartney (basszusgitár), George Harrison (szólógitár) és Ringo Starr (dob) - jelmezét, és igazi örömzenélésükkel fergeteges hangulatot varázsolnak a koncertek helyszínén. 

A Vígságok és balgaságok című előadás is látható lesz május 7-én (szerdán) délután öt órakor a Latinovits Zoltán Játékszínben. A Végh Péter által rendezett produkcióban a veszprémi Petőfi Színház két színésze, Terescsik Eszter és Szűcs László székely és csángó népmeséket idéznek fel különleges módon. 

Az özvegyasszony három lánya, a Juliska és a fösvény legény, Az ember, aki megtojott és a Kisködmön - a darab négy, Kóka Rozália által gyűjtött székely, illetve csángó népmesén alapszik. 

A székelyek csavaros észjárását, humorát, emberi balgaságokat kifigurázó meséit idézi Terescsik Eszter és Szűcs László színészek rendhagyó előadása. A darab négy székely, illetve csángó népmesén alapszik, melyek jellegzetes humora egy percre sem hagyja pihenni a közönség rekeszizmát. 

A fordulatokban, népi leleményekben gazdag történetek tucatnyi színes karaktereinek megformálásához remek színészi alakítást nyújt a két előadó. A lendületes rendezés, a virtuóz játékstílus felhőtlen szórakozást nyújt és magával ragad felnőttet és gyereket egyaránt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában