Kultúra

2009.11.12. 14:11

A fekete templomok énekesei - Veszprémben a Harlem Gospel Choir

Veszprém - A világhírű Angels In Harlem Gospel Choir az Egyesült Államokban a leghíresebb és világviszonylatban is egyik legkiemelkedő Gospel kórus. Magyarországi turnéjukon november 29-én 19 órakor lépnek fel a Március 15. úti sportcsarnokban.

Kiss Nikolett

A társulatot Allen Baily alapította 1986-ban. Az ötlet egy dr. Martin Luther King Jr. tiszteletére rendezett ünnepségen született meg benne a felújított Cotton Club-ban, ami persze nem is lehetett máshol, mint a New York-i Harlemben.

A kórustagok harlemi fekete templomok és a New York tri-state terület legkiválóbb énekesei és zenészei. Külön titkuk, hogy bárhol is járnak a világban, a koncertlátogatók az előadás végén úgy érzik, hogy valamifajta felsőbb erő hatása alá kerülnek, és soha nem tapasztalt szeretet árad a széksorok között.

Az Angels In Harlem Gospel Choir körbeutazta a világot, több ezer különböző nemzetiségű és kultúrájú emberrel osztotta meg a szeretet, a béke és harmónia üzenetét.

A kórus célkitűzése, hogy a világot egy szeretetteljesebb és békésebb hellyé tegye, zenéjén és dinamikus előadásain keresztül elősegítse az afro-amerikai kultúra és a Gospel jobb megértését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!