Kultúra

2010.03.31. 17:42

A vers házhoz jön - Buszon, szülészeten és egy családnál is szavaltak

Veszprém - A költészet napjához közeledve óvodásokhoz, iskolásokhoz, nyugdíjasokhoz vittek verseket a színészek.

Balla Emőke

Az idei már a negyedik év, hogy a Veszprém Városi Művelődési Központ a Petőfi Színházzal közösen Versbuszt indít. A kezdeményezést az elejétől kezdve támogatja Bencze Ilona és Hűvösvölgyi Ildikó, a Petőfi Színházból Kőrösi Csaba, Módri Györgyi és Máté P. Gábor csatlakozott a csapathoz, idén pedig a színház új igazgatója, Oberfrank Pál és a Madách musical stúdióban végzett énekes, gitáros, színész, Szabó Gyula.

A színészek reggel a 4-es és a 6-os helyi járatú buszon szavaltak (a tavalyi  buszozás után voltak, akik már  készültek, hogy ezekkel a reggeli járatokkal utazhassanak), majd a gyulafirátóti óvodában, a Dózsa György Általános Iskolában, a Dózsavárosi klubkönyvtár nyugdíjasainál, a veszprémi Cserép családnál és a megyei kórház szülészeti osztályán.

A Dózsa iskola rendhagyó irodalom óráján Hűvösvölgyi Ildikó Kosztolányi és Weöres Sándor verset mondott, Bencze Ilona Arany János Csodaszarvasát és egy népmesét, Kőrösi Csaba Tóth Árpád és Petőfi versekből válogatott, Oberfrank Pál élvezetesen, játékosan adta elő Petőfi Ivás közben című versét, nemcsak a diákokat, de reggel, a helyijáratú busz közönségét is szórakoztatva. Az iskolában közös énekkel búcsúztak, végül  ajándékot kaptak, ahogyan az óvodában, ahol a gyerekek műsorral is készültek.

 

A Versbusz utasai az idén mintegy négyszáz embert  ajándékoztak meg versekkel. A színészek közel száz költeményből válogattak, állították össze a repertoárjukat.

A hat helyszínen más-más műsor hangzott el, figyelembe véve  a közönség összetételét, életkorát. A hallgatók mindenhol lelkesen fogadták a színészeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában