Kultúra

2010.04.06. 15:10

Új adatbázis a levéltárban

Veszprém - Új adatbázissal bővült a Veszprém megyei levéltár. Az adatbázis a Veszprém megyei állami anyakönyvi kerületek változásait mutatja be 1895. október 1. és 1973. április 15. között.

Deák Dóra

Az adatbázis alapjául a Veszprém Megyei Tanács VB Igazgatási Osztálya által kiadott Veszprém megyei állami anyakönyvi kerületek változásainak jegyzéke 1895. október 1. - 1973. április 15. című kötet szolgált. A könyv közel nyolcvan év közigazgatási változásait tartalmazza az anyakönyvi kerületeket illetően, valamint megtalálhatók benne például azok is, hogy az adott kerülethez mely más községek tartoztak, illetve, ha nem volt önálló anyakönyvi kerület, akkor hova tartozott a település.

1973 óta számos változás történt az anyakönyvezés terén, ezért a levéltár fontosnak tartja a segédlet továbbvezetését és elektronikus formában való közzétételét. Az adatbázist folyamatosan fejlesztik, 1980-ig szeretnék bővíteni, majd idővel napjainkban történt változások adatait is szerepeltetnék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!