Kultúra

2010.06.28. 20:49

Ötvenöt éves találkozó

Veszprém - Ötvenöt esztendeje érettségiztek a Veszprémi Közgazdasági Technikum mezőgazdasági tagozatán, a mai Kossuth Iskola épületében.

Bartuc Gabriella

Se épületünk nincs már, se tablónk - fogalmazott a találkozó szervezője, dr. Ortutay Gáborné. - Ellenben nagy-nagy szeretet és összetartás él bennünk - fűzi hozzá, látszik ez abból is, hogy milyen sokan segítettek a találkozó létrehozásában. 

- Az 55 év alatt tizenegyszer találkoztunk, utoljára 2005-ben. Harminchatan érettségiztünk 1955-ben, mára 29-en maradtunk. Talán azért tartunk ennyire össze, mert akkoriban nagyon nehéz volt az élet, és ösztönösen éreztük, hogy segíteni kell egymáson, mindenen megosztoztunk - meséli.

Ortutayné hangsúlyozza: - Volt bennünk erkölcsi tartás és kötelességtudat. Nem mintha a mai fiatalokkal bármi bajom is lenne, imádom őket, hat unokám van, csak ma más idők járnak, ami persze az életszínvonal szempontjából nem baj, sőt.

Az egykori veszprémi technikumból legmesszebbre New Yorkba került el egy osztálytárs, aki luxuslimuzin taxisofőrjeként keresi kenyerét. De egyik kollégájuk például Darmstadtban tanított, nemrég hunyt el. Egy lány osztálytársuk Marylandben él, az Egyesült Államokban. Osztályfőnökük dr. Benkő Istvánné volt, akit nagyon szerettek, s aki személyes példával járt elő a nevelésben.

A Kossuth iskola épületében megtartott óra után a Hortváth-kertben folytatták immár kötetlenül az élmény- és életbeszámolókat, nem kis büszkeséggel körbeadva az unokák fényképeit. Ötvenöt éve érettségiztek a közgazdaságiban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!