Kultúra

2010.08.09. 12:10

Balatoni hangulatok - Szűcs Anikó fotókiállítása

Balatonkenese - Balatoni hangulatok címmel nyílt fotókiállítása Szűcs Anikó újságírónak a balatonkenesei Kultúra Házában.

Balla Emőke

Az alkotónak ez az első önálló tárlata. Szűcs Anikó tavaly állított ki először Balatonkenesén, akkor id. Varnus Xaverral közösen.

Az elmúlt években több száz képet készített  Keneséről, legkedvesebb munkáit albumba gyűjti, Pálffy István kötetének fotóit is ő készítette.

A pénteki rendhagyó megnyitón beszélt hobbijáról, a fotózásról és kenesei kötődéséről.

Dr. Hajagos Árpád személyes hangú köszöntőjében kiemelte: Szűcs Anikó a minket körülvevő világot rögzíti, a páratlan szépségű tájat, a különleges atmoszférát, a  Balaton minden oldalát, fényt, árnyékot, csöndet, a tenger zúgását, haragját; megmutatva mindazt, ami közel áll a szívéhez.

Szerelmese ennek a vidéknek, képei érzéseket, hangulatokat fejeznek ki, tárlatot nyitnak a jövőbe. Sok ilyen művészre lenne szüksége a településnek, mondta.

A kiállítót Györgydeákné Takács Hajnalka könyvtáros köszöntötte, a hangulati aláfestésről id. Varnus Xaver gondoskodott. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!